Fiskehuset i Bogense

2. juli 2011

Det var en mørk og våd julieftermiddag, da vi endelig nåede frem til Bogense. Båden satte af sted fra Haderslev engang efter frokost, så det var et godt stykke oppe af dagen før båden endelig kunne gnubbe snude med havnen. Vi var derfor taknemmelig for at vi tidligere på ugen havde reserveret bord ved Fiskehuset i Bogense, så aftensmaden var sikret uden at vi skulle foretage os det helt store for at spise den.

Efter at have ventet utålmodigt indtil klokken blev mange nok til at vi kunne vandre de f å minutters gang hen til restauranten, drog vi af sted. Vi kom ind via havnesiden, så vi endte i en gård, der var omkranset af forskellige typer bygninger, som alle var tiltænkt som spisesteder – der var en reel bygning, hvor køkkenet og baren var, en udestue, hvor vi havde fået reserveret bord, to telte, og noget der mest af alt lignede et skur. Der var plads til mange mennesker, og stedet var også meget besøgt denne lørdag aften. På gårdspladsen var musikerne ved at sætte an – hver lørdag serverer restauranten også musik for “det modne publikum”. Den ene herre og jeg falder nok lidt udenfor denne kategori nogle år endnu, men vi tog det som en oplevelse, og sange som “Whiskey in the jar” og “Alle sømænd er glade for piger” lægger en stemning fast for aftenen, så det var udmærket.

Der er ikke så meget at sige om betjeningen, mest af alt fordi betjening ikke er en del af konceptet. Da vi mødte op, var vi lidt usikre på hvor vi skulle begive os hen og der var ingen at spørge. Til sidst fandt vi dog vores navn på et bord inde i udestuen, så vi satte os til rette. Vi fandt ud af at drikkelse og tallerkener skulle vi selv hente i baren (som åbnede op ud til gårdspladsen). Her betalte vi også for maden, og så blev tallerkenerne udleveret. Der er her tale om plastiktallerkener og plastikkrus, medmindre man bestilte vin, så fik man rigtige glas. Jeg bestilte en flaske vand, som vi fik udleveret afkølet i en rigtig flaske med patentlåg. Ganske nydelig anretning, selvom det blot er vand vi taler om. Det giver da lidt ekstra stemning.

Vi observerede hvordan personalet bar fade og gryder over til det ene telt, og da klokken efterhånden var gået forbi klokken 18 (hvor fiskebuffeten starter) besluttede vi os for, at vi havde ventet længe nok, greb vores plastiktallerkener og skyndte os derover for at se maden an.

Mit umiddelbare indtryk var at buffeten så meget indbydende ud. Der var fisk i lange baner, af mange forskellige art, og det var bare om at gå i gang. Første omgang ved en buffet er altid den sværeste – for man vil selvfølgelig sikre sig så meget af det gode som muligt! Det var også herinde at vi fandt servietter og bestik (rigtigt bestik – ikke af plastik!).

Vi havde fået udleveret både en almindelig og en dyb tallerken (begge af plastik), da fiskebuffeten også inkluderede en suppe. Lad os starte med suppen. Det var en rigtig god karrysuppe med rejer og friske grøntsager. Der var masser af fyld til stede i suppen, og grøntsagerne var stadig hårde og friske i smagen – de var ikke smattede og udkogte, som man kan se nogle steder. Helt bestemt en god spise. Dertil var der friskt flute, som også smagte godt.

Hvad der derudover var er en lang liste. Der var både hvidt brød og rugbrød, kartoffelsalat og pomfrit, tunsalat og noget jeg tror var coleslaw, almindelig blandet salat, to slags laks, friske rejer – både pillede og stadig i skal – krebsekløer, halve æg med rejer, fiskefileter med citronskiver og en rigtig god remoulade, en lun ret med rejer og en type råkostsalat, chicken nuggets og kyllingespyd med ris.

Vi tager lige en pause. Pyha, vi blev mætte – men der er stadig retter jeg ikke har nævnt! Krebsekløerne var spændende at prøve, da jeg aldrig har smagt krebs før. Smagen var ikke dårlig, men konsistensen var lidt underligt grynet. Jeg var imponeret over at stedet havde både kendte fiskeretter som tunsalat og fiskefileter, men også lidt mere specielle retter som man måske ikke lige selv får anskaffet sig til hverdag, som fx krebsekløer. Fiskefileterne var gode, remouladen næsten bedre, laksen med birkes var blød og dejlig, men rejerne i råkost var ikke lige min smag – jeg havde egentlig troet det var noget nudelret med rejer, hvilket jeg ellers synes ville have været dejligt.

Endnu en ting jeg finder imponerende er at efter en times spisning, kom der stadig nye retter på bordet. Personalet var gode til at tage runder i teltet og fjerne tomme fade, fylde op eller sætte nyt ind. Efter en times tid blev der sat et fad med friturestegte blæksprutteringe,  madtærte og fladfiskehaler ind. Blæksprutten smagte ikke af så meget (jeg hev noget ud af fritteringen for at smage rigtigt på det), men dette skyldes måske nok nærmere blæksprutten end madlavningen. Madtærten var dog meget ringe – dejen var slet ikke gennembagt. Fladfiskehalerne var udmærket, men jeg var ikke klar over hvor mange ben der var i, før jeg forsøgte at spise en bid. Hvis man er til selv at sidde og hive sin mad fra hinanden, så har Fiskehuset i Bogense en masse at byde på. Jeg er dog nok den lidt mere dovne og vil gerne have maden serveret spisefærdig. Det var også omkring dette tidspunkt at vi opdagede, at der var en grill udenfor, som blev brugt til at grille fiskestykker på. Det så vældig indbydende men på dette tidspunkt var det ikke muligt for os at spise mere, uanset hvor meget vi havde lyst. Jeg må gå til bekendelse og erkende at jeg ikke engang kunne spise dessert – de tilbød ellers softice ad libitum, men stopmæt det var jeg.

Restauranten var nydelig med et rustikt præg. Dog kan man måske sige at visse dele var for rustikke, da vores bord vippede og vi måtte lappe det med en serviet. Stedet er ikke tænkt som den fine gourmetrestaurant, men hellere et spisested hvor den almene fiskespisende befolkning kan samle sig til en hyggelig aften. Der var meget larm, ikke blot fra musikken, men også fra de andre gæster. Det er ikke her man tager hen, hvis man gerne vil føre længere samtaler under maden. Der var selvbetjening fra man kom til man gik, så det er ikke stedet hvis man vil opvartes. Personalet var travlt beskæftiget med at sørge for maden, og fadene nåede ikke at blive tomme førend de blev fyldt op. Et negativt træk er at folk stod og røg ude på gårdspladsen, så vi skulle gå igennem en røgsky for at komme frem til maden.

Der var et stort og imponerende udvalg i buffeten og langt de fleste retter var lækre og indbydende. Til 145 kr. pr. mand, synes jeg det er en fair pris i forhold til kvalitet og udvalg. Det er helt klart et besøg værd og da retterne skifter efter fangst og sæson, vil der højst sandsynligvis være noget nyt på tapetet næste gang. Jeg ser frem til at prøve stedet igen. Derfor får Fiskehuset i Bogense fire kattepoter.

TITEL: Fiskehuset Bogense

ADRESSE: Vestre Havnevej 19, 5400 Bogense

WEB: http://www.fiskehuset-bogense.dk/

BEDØMMELSE:     

%d bloggers like this: