Føtex Bager – Sønderborg

13. juli 2011

Det hændte således at vi ønskede os lidt sødt til kaffen, så af sted til bageren gik vi. Vi fandt dog ud af, at bageren vi købte ved sidst vi var i Sønderborg var lukket imellemtiden, og så var gode råd pludselig dyre. Vi endte derfor med at besøge Føtex bageren i Sønderborg.

Deres udvalg var ikke synderligt interessant. Det var ellers kun ganske almindelig onsdag eftermiddag, men måske de forventer flere betalende gæster i weekenden og først opdaterer deres sortiment senere på ugen. Uanset grunden var der ikke så meget at vælge imellem. Vi endte med at købe nogle små tosca-lignende chokoladekager og gåsebryst.

De små toscakager bestod af en chokoladekagebund og så toscablanding på toppen. Selve karamel- og nøddeblandingen smagte fint, men bunden var hård og smagte som om den havde stået i butikken i mindst en uge. Kagen havde stået ved siden af en rest “hindbærdrømme”, som så støvede og falmede ud, så jeg har ikke den store forhåbning til at jeg tager fejl.

Gåsebrysterne var på det jævne. Når man skal være præcis, så det eneste kagerne havde tilfælles med gåsebryst var udformningen. Bunden var en jævnt kedelig lagkagebund, som ikke smagte af noget videre, og ikke den sprøde butterdej, som rigtige gåsebryst gør sig i. Der var ingen svesker eller i det mindste æbler, i stedet et tyndt lag ubestemmeligt syltetøj af typen “rød”. Kagecremen var ikke fantastisk, men både den og fløden smagte udmærket. Der er selvfølgelig ikke rigtig marcipan ovenpå, men det er efterhånden også svært at finde bagere hvor de stadig bruger rigtige råvarer i stedet for billige blandingsprodukter. På toppen var der en lille klat flødeskum med et stykke tørt og indskrumpet stykke miniatureananas, som bestemt ikke så appetitlig ud. Det var en OK kage, i og for sig, men ikke et rigtigt gåsebryst.

Bunden på toscakagen var direkte elendig, toscablandingen var udmærket, og gåsebrystet var på det jævne. Præsentationen i butikken var ikke optimal og så ikke indbydende ud. Det er ikke en bager, som jeg vil besøge igen, hvis jeg kan undgå det, derfor får Føtex bageren i Sønderborg kun en kattepote.

TITEL: Føtex bageren

ADRESSE: Perlegade 81, 6400 Sønderborg

BEDØMMELSE:     

Reklamer
%d bloggers like this: