Lagkagehuset – Haderslev

21. oktober 2011

Det er ikke nogen hemmelighed at jeg elsker små madanretninger, uanset til hvilket måltid. Vi har tidligere prøvet at besøge en bager og gå derfra med en håndful konditorkager, som herefter blev skåret ud i små portioner, så alle kunne smage det hele. Det var dog før bloggens tilblivelse. Men nu skulle forsøget gentages, og da vi var i Haderslev, slog vi et smut forbi Lagkagehuset i Haderslev og fik en del forskelligt med hjem til kaffen. Vi var tre personer til kaffen, så vi købte seks forskellige konditorkager.

Bagerst: Græskarformet kage, Sarah Bernhardt kage, chokoladesoufflé

Forrest: Katoffelkage, toscakage

Og til slut: En bongo.

Vi startede med den kage, som vi dømte lettest at dele i tre, hvilket vil sige kartoffelkagen. Den var ganske imponerende. Kakaolaget yderst var ikke så dominerende at kagen blev uspiselig, hvis man ikke bryder sig så meget om ren kakao (det har jeg prøvet før), og marcipanen smagte som ægte marcipan. Som I kan se på billedet, så var marcipanens tykkelse også god. I midten var der et ganske udmærket nougatlag.

Sarah Bernhardt kagen havde en tyk chokoladeskal, men cremen smagte vist lidt for meget af kakao. Kagen var udmærket, men lettere forglemmelig. Der er andre af de smagte kager, der træder i forgrunden.

Som for eksempel toscakagen, som jeg havde fået før, og det er helt sikkert en af mine favoritter. Bunden er en lækker, svampet mazarinbund toppet med et godt karamelliseret lag nødder, hvori der også indgår jordnødder, hvilket giver en god, lidt gennemtrængende smag, når man finder en af dem. Meget lækker kage.

Chokoladesouffléen er svær at dele i tre, men når man først får fingre i den, er der tale om en blød chokoladecreme, som ledsageren klassificerede som “Blød og cremet hele vejen igennem”. Hvis man elsker chokolade, så er her et godt bud. Personligt mener jeg at den også passer rigtig godt som dessert med en portion god vanilleis til. Hvis man ikke er HELT VILD med chokolade, kan en hel af slagsen dog godt blive en smule overvældende, men så spis lige is til – så går det hele nok alligevel.

Græskarkagen var en almindelig, lidt kedelig minilagkage med pistacieinspireret creme og dækket af uægte marcipan (der var tale om den meget søde, billige udgave), hvilket ikke var en overvældende oplevelse. Den var OK, men ikke som sådan noget særligt, og jeg har selvfølgelig mest respekt for konditorer og bagere som benytter sig af ægte marcipan hellere end supermarkedudgaven. Er der andre, der husker de der langtidsholdbare marcipanroulader man kunne købe? Nu hedder de dog “roulade med marcipansmag”, fordi der er forsøgt indført en vis grad af sandhed i fødevarer. Det er denne type “marcipan” man finder her. Som sagt smagte den udmærket, men den var jævnt kedelig og ikke rigtig noget jeg synes burde findes hos en “gourmet”-bager. Det er lidt en andenrangskage, eller lavere. Ganske udmærket – hvis du har købt den i supermarkedet.

Den sidste kage var bongokagen, som var flødeskumscreme med chokoladestykker lagt imellem marengsbunde. Marengsen var sød og sej, som den skal være, og passede rigtig godt sammen med cremen. Det var en meget sød kage, hvilket er udmærket hvis man som mig har en sød tand. Jeg fik forbud mod at fotografere den udskårne bongo, da marengskager ikke er så kønne at se på, når først du har forsøgt at skære i dem. Det var en massakre – men vi spiste den alligevel med velbehag.

Kagerne kostede omkring 20 kr. stykket. Lagkagehuset har altid været et dyrt sted, og kvaliteten lever ikke altid op til de høje priser (hvilket vi sandede forrige år hvor vi betalte en formue for en meget tør nytårskransekage). Kagerne var dog i sin helhed gode, og da Lagkagehuset i Haderslev er en af deres større butikker (de har endog drive-in), har de for det meste et stort udvalg, også af brød og sandwich (brødet ser også meget indbydende og lækkert ud).

Hvis du vil have gode kager, så kan du få dem i Lagkagehuset. Hvis du vil have dyre kager, så sælger Lagkagehuset ikke andet. I sidste ende giver jeg Lagkagehuset i Haderslev fire kattepoter, for det smager godt – men til de priser kommer jeg der ikke så tit.

TITEL: Lagkagehuset

ADRESSE: Teaterstien 2A, 6100 Haderslev

WEB: http://www.lagkagehuset.dk/

BEDØMMELSE:     

Reklamer
%d bloggers like this: