Slukefter Kro – Vojens

31. december 2011

Nogle gange gider man ikke lave mad til nytår. Det er der mange restauranter, som er bekendt med, hvorfor de tilbyder en færdiglavet takeaway nytårsmenu. Det besluttede vi os for at gøre brug af til nytår 2011. Vi endte derfor med at bestille mad fra Slukefter Kro i Vojens.

Maden hentede vi selv uden nogen problemer, det hele var blevet pakket i små portioner, og der medfulgte en detaljeret beskrivelse akkompagneret af en masse billeder, hvor der stod hvad der hørte til hvilken ret, hvordan det skulle forberedes og forslag til præsentation på tallerkenen.

Nytårsmenuen var en fire retters menu, og første ret bestod af “Rulle af nytårstorsk med dild majo & friteret kapers”.

Første ret var forholdsvis simpel og skulle blot anrettes på tallerkenen – der var intet der skulle opvarmes eller lignende. Torskerullen smagte udmærket og de friterede kapers var meget spændende. Jeg kan ikke påstå at jeg er en kapers-person, men friteringen gjorde dem rent faktisk spiselige. Retten havde en passende størrelse, både i forhold til at det var en fire retters menu, men også i forhold til at hovedingrediensen er torsk, som er en meget dominerende smag. Den første bid smagte rigtig godt – den sidste bid var knapt så imponerende. Hertil blev der også serveret et rigtig godt hjemmebagt brød.

Anden ret var “Ande-foie gras rilette med tranebær-chutney og rød salat”.

Anderilletten var rigtig god – men igennem retten var der stukket en stor, fed klump fedt, som var virkelig ulækker at bide i. Det er muligt at nogen synes foie gras er helt fantastisk – fordi det er dyrt – men jeg er bekendt med hvordan det bliver lavet og undgår det derfor så vidt det er muligt. Desuden smagte det som sagt forfærdeligt, så jeg skrabede det ud af den ellers gode andepostej. Chutneyen smagte godt og passede fint til anderetten, og derudover var der også friske ærteskud og svampe til. Det var en fin ret med, igen, en passende størrelse, og jeg ville gerne spise den igen – uden foie gras.

Hovedretten bestod af oksekød serveret med selleripuré, urtekartofler, ovnbagte grøntsager og morkelsauce.

Hovedretten var den eneste ret, der krævede opvarmning. Sovsen skulle lige en tur i gryden, og resten fik en tur i ovnen. Her fandt vi dog at den medfølgende køreplan ikke helt passede med realiteterne, da den specificerede tid ikke var nok til at varme kødet op, hvorfor det måtte en tur i mikrobølgeovnen inden spisning.

Derudover var det dog en meget vellykket ret. Kødet smagte godt og var ikke blevet tørt efter genopvarmningen. Selleripuréen smagte fint af selleri uden at være overdøvende, men var dog en smule fed i smagen. Kartoflerne var gode og idéen med at udstikke dem og fylde midten op med en form for urte- og grøntsagsmikstur var interessant, og noget jeg selv vil prøve på et tidspunkt. Morkelsaucen var meget kraftig og havde udover morkler også en kraftig rødvinssmag. Det var en lidt for tung sovs for min smag.

Desserten bestod af en passionsmousse på chokoladebund serveret med passionsfrugtsauce, vanilleparfait og marinerede brombær.

Chokoladekagen var rigtig god og svampet. Brombær er normalt ikke mig, fordi jeg synes de stort set altid er sure – også selvom de er modne, men disse her smagte sødt og komplimenterede resten af retten fint. Passionsfrugtmoussen var god, men var ikke så kraftig i smagen. Derfor var passionssaucen et meget passende tilbehør, da saucen havde en fin stærk smag, for dem der gerne ville have at desserten smagte af lidt mere. Vanilleisen var også god, og helhedsindtrykket var godt, og brugen af passionsfrugt var spændende og anderledes.

Hele nytårsmenuen kostede 275 kr., så første konklusion er at det var billigt! Derudover var det rigtig god og varieret mad med en masse spændende nyheder. Der var nogle enkelte småting, som kunne forbedre måltidet, men generelt set var det en rigtig god oplevelse, og jeg ville ikke tøve med at bestille mad herfra igen. Derfor får Slukefter Kro i Vojens fire kattepoter.

TITEL: Slukefter Kro

ADRESSE: Tøndervej 16, 6500 Vojens

WEB: http://www.slukefter-kro.dk

BEDØMMELSE:     

%d bloggers like this: