Wendorff Bageren – Svendborg

4. februar 2012

Vi kiggede forbi Wendorff Bageren i Svendborg for at købe lidt brød til dagen og lidt dessert til om aftenen. Første indtryk var at det var en rigtig flot butik, de havde fået indrettet sig i. Stedet var tidligere showroom for en møbelbutik eller lignende og har derfor et stort glasparti ved indgangen. Butikken var stor, luftig og lys. Vi tog derfra med rugbrød til frokosten, brød til aftensmaden og kager til desserten. Udflugten havde fokus på desserten, hvorfor det også er her jeg vil lægge de fleste af mine ord.

Rugbrødet var blødt og svampet, som nybagt rugbrød skal være, og smagte rigtig godt med mange kerner i.

Brødet var ligeledes velsmagende og friskt og tog sig også godt ud med sin fine brune farve.

Til dessert havde vi købt en fransk chokoladekage og to stykker lagkage – det ene med hindbær og chokolade og det andet med kirsebær og chokolade. Der var et mindre uheld, da en navnløs vedkommende vendte æsken med lagkagestykkerne på hovedet da vedkommende skulle ud af bilen (det var ikke mig). Hvis stykkerne tager sig lidt sjuskede ud på billedet, kan det derfor ikke ligge Wendorff til last.

Lagkagestykkerne havde nogle flotte tykke bunde og der var i hindbærkagen et fint lag af hindbærcreme, som smagte udmærket men “almindeligt”. Kanten af marcipan havde en udmærket tykkelse og smagte af marcipan. Chokolademoussen var jævnt kedelig og smagte ikke af chokolade, og det var den samme chokolademousse der var brugt i kirsebærkagen. Hindbærkagen var pyntet med et stykke dragefrugt, som er en eksotisk og visuelt flot frugt som generelt ikke smager af noget. Kirsebærkagen havde muligvis to halve stykker kirsebær gemt i sig, så jeg synes ikke helt at den levede op til sit navn.

Lagkagerne var på det jævne – ikke dårlige, men bestemt ikke 24 kr. værd stykket. Jeg havde haft forventninger om at når prisen var i top, så var kvaliteten det også, men sådan var det ikke. De var begge lidt af en skuffelse, og kirsebærkagen var temmelig kedelig. Hvis du skal vælge blandt de to, så tag hindbærkagen.

Chokoladekagen var dog god. Det var en helt anden type chokoladecreme, der var brugt her, én der rent faktisk smagte af noget, og kagen var blød, cremet og svampet. Den var meget lækker. Det var ikke mig der betalte for vores udskejelser denne dag, så jeg er ikke sikker på prisen, men den lå omkring de 100 kr. Der er derfor bestemt ikke tale om en billig kage!

Wendorffs almindelige brød og rugbrød er rigtig godt, og deres chokoladekage ligeså. Jeg vil dog ikke anbefale lagkagerne – man bliver blot skuffet over smagen. De smager ikke engang lige så godt som dem vi laver selv. Hvis du skal have noget lækkert, så prøv de store (hele) kager eller konditorkagerne. Prismæssigt er det en meget dyr butik, generelt for dyr. Selvom chokoladekagen var rigtig god, synes jeg ikke prisen stemmer helt overens med det man fik udleveret, og til 24 kr. stykket skal lagkagen være god, ikke andenrangs. På det grundlag får Wendorff-bageren i Svendborg tre kattepoter.

TITEL: Wendorff – Kronen på bagværket

ADRESSE: Vestergade 165, 5700 Svendborg

WEB: http://www.wendorff.dk/

BEDØMMELSE:     

Reklamer
%d bloggers like this: