China House – Svendborg

24. marts 2012

Der var fødselsdag i familien igen. Det sker jævnligt. Denne gang fik vi takeaway fra China House i Svendborg.

Til forret var der suppe. Jeg ved ikke hvad suppen hedder, men det var en klar suppe med lidt grøntsager, rejer, kylling, skinke og krabbestykker. Der var ikke så meget smag i, men den var på smagspunktet alligevel OK. Den smagte ikke dårligt. Det graverende problem bestod i at de havde tyknet suppen med husblas / gelatine, hvilket ikke i sig selv er problematisk, men det var ikke lykkes dem at opløse husblassen, så der flød store klumper af det rundt i suppen. Da jeg på et tidspunkt fik noget i munden, troede jeg det var en stor klump fedt og spyttede det resolut ud igen. Det var ikke en behagelig oplevelse.

Herefter var der indbagte rejer,  indbagt kylling og miniforårsruller med sursødsovs. Den indbagte kylling var udmærket, og det var forårsrullerne også. De indbagte rejer smagte mere af indbagt end af reje, men det er måske gængs for de indbagte retter landet over. Sursødsovsen var udmærket.

Til hovedretten var der stegte nudler og ris og dertil oksekød i karry og noget der vist var svinekød. Karrysovsen smagte bestemt af karry, og var den af retterne, vi fik den aften, som smagte af mest. Kødretterne var udmærket. Kødet havde en fin mør konsistens.

Det er ikke første gang vi har bestilt ved China House. Det er hurtigt og nemt, og man behøver ikke tænke så længe over hvad man vil have, for de har ikke særlig meget forskelligt på deres menukort (og det er meget begrænset hvor meget det har ændret sig siden stedet åbnede). Det er ikke gastronomiens højsæde, og denne aften var desværre ikke deres bedste. Husblassuppen gav en dårlig introduktion til resten af menuen, som generelt var på det jævne. Det er så dog også et billigt sted, hvor man kan få en hel menu for 60 kr (ifølge hjemmesiden i hvert fald), og det er jo ikke så dårligt. Jeg svæver mellem at give stedet 2 eller 3 kattepoter. Denne servering var nok kun til 2 kattepoter, men generelt set er det ikke et sted jeg vil afsværge hvis man blot leder efter en hurtig omgang usund og uinspireret kinesisk mad. Jeg kunne godt finde på at bestille derfra igen. Dog er alle anmeldelser i sidste ende et øjebliksbillede, og derfor kan jeg kun give China House i Svendborg 2 kattepoter.

TITEL: China House

ADRESSE: Vestergade 48, 5700 Svendborg

WEB: http://www.china-house.dk/

BEDØMMELSE:     

%d bloggers like this: