Lindelse Kro – Langeland

9. april 2012

I forbindelse med påsken havde Lindelse Kro på Langeland et suverænt billigt tilbud på deltagelse i et kaffe- og kagebord (59 kr. pr. person, inklusive drikkevarer), så dét kunne vi ikke sige nej til. Vi mødte glade op mandag eftermiddag, dog usikre på hvad man kunne forvente for kun 59 kr.

Indgangspartiet er lidt specielt. Da vi trådte ind af hoveddøren, stod vi i en meget lille entré. Foran os var der en meget stejl trappe og på hver side var der en lukket dør. Den højre dør, opdagede vi, var låst. Da vi forsigtigt kiggede ind af den anden, fandt vi receptionen. Jeg kan godt forstå, hvis de gerne vil holde døren lukket for træk, men et lille skilt med “INDGANG” på døren ville ikke være af vejen.

Vi blev ført til vores bord, hvor vores reservationsnavn var skrevet på papirsdugen, så vi også ville have kunnet finde vores plads uden hjælp. Den høflige tjener spurgte om vi begge var til kaffe, og da jeg sagde at jeg hellere ville have bare almindeligt vand, hvis det var muligt, blev dette sat frem uden problemer. Nogle steder tager de ekstra penge for det, så idéen med at “inklusive drikkevarer” rent faktisk er “inklusive drikkevarer”, også for os, der ikke drikker kaffe eller te, var et stort plus.

Interiøret er et hyggeligt kromiljø. Ikke gourmetrestaurantstypen, men rent og pænt, skønt Lindelse Kro rent faktisk også sælger gourmetmad (som vi dog ikke har testet endnu).

Kagebordet var velassorteret med boller og 10 forskellige slags kager, hvor fyldet dog gik igen i nogle af dem med visse variationer. Selvom vi ankom på sidstedagen for deres påske kaffe- og kagebord, så var der alligevel pænt fyldt op med gæster, og udbudet og kvaliteten af kagerne gav ikke udtryk for at de var kørt trætte i det eller at de havde slækket på udførelsen her til slut.

Blandt mine favoritter på kagebordet var en rabarbertrifli med flødeskum, vanillecreme og knas. Rabarberkompotten var lige som den skulle være, og bare det at der var rabarber var et stort plus. Den var meget lækker, og jeg kunne sagtens have spist mig mæt i den.

Flødeskumslagkagen bestod mest af vanillecreme. Den var OK, men lidt kedelig. Der var vist også en art rødt syltetøj et eller andet sted i kagen, men den var svær at smage. Kagen ville have haft gavn af en kraftigere syltetøj, måske abrikosmarmelade, solbær eller noget andet, lige for at gøre sig bemærket.

Gulerodskagen var god. Den var blød og svampet, og den søde glasur på toppen passede fint til. Man kunne se guleroden, men ikke specielt smage den – man kan så diskutere om det er et plus eller et minus.

Krydderkagen var som gulerodskagen både blød og svampet og havde en god smag.

Vandbakkelserne var meget fine, dog måske ikke pyntet helt så elegant – glasuren var en smule udtværet. De var fyldt med vanillecreme nederst og så et lag chokoladecreme på toppen. På dette tidspunkt var jeg dog blevet noget træt af den samme vanillecreme hele tiden, så det var lidt af en skuffelse. Chokoladecremen smagte heller ikke rigtig af noget – det er udelukkende en visuel antagelse at der overhovedet var chokolade til stede. Som nævnt var selve vandbakkelsen god, men det ville have været bedre hvis de havde lavet en god chokolademousse eller lignende, fyldt med smag, og så udeladt den lidt trættende vanillecreme. Så ville de have scoret mange point.

Den gule chokoladekage fandt jeg aldrig helt ud af hvad fyldet bestod af. Det var gult og en smule syrligt, men derudover kunne jeg ikke rigtig smage mig frem til noget, og den havde en smøragtig konsistens som jeg ikke brød mig om. Jeg smagte på den og lod resten ligge. Selve chokoladekagen var udmærket.

Kringlen var meget tør og som ses på billedet var der ikke meget fyld at finde dér. Den var ikke anbefalingsværdig.

Bollerne var meget vellykkede. De var bløde og smagte godt. De blev serveret med usaltet smør (vi ville dog gerne have haft saltet smør for at tilføje ekstra smag) og hjemmelavet jordbærsyltetøj, som smagte godt men var en smule tyndt.

Dagens anden chokoladekage var meget massiv, og fyldet var en art chokoladesmørcreme. Den var meget lækker og kæmpede om æren om at blive dagens kage, men endte på en stolt andenplads. Den var god, men meget massiv og var ikke en kage man kunne spise meget af (hvilket dog ikke afholdt mig fra at prøve).

Kroens brownies var dog et fejlskud. Jeg er meget glad for klæbrige chokoladekager, men denne var simpelthen for vammel og uspiselig. Den manglede den sprøde top, som rigtige brownies har, og ville have nydt godt af nogle hakkede nødder i dejen for igen at fjerne noget af klæbrigheden. Den smagte for underbagt, og smørrosetten på toppen var nydelig men smagte dårligt og passede ikke til en i forvejen meget klæbrig kage.

Dagens bedste kage bestod af en lys kagebund med hindbærmoussefyld og på toppen et lag hindbærgelé. Der var rigtig meget hindbærsmag i geléen og hele kagen var let og fyldt med frugt og smag. I sammenligning med den tidligere nævnte chokoladekage, var hindbærkagen let, hvor chokoladekagen var tung, og man blev ikke så hurtig “mæt” af konsistensen.

Der var mange gode indslag på Lindelse Kros påske kaffe- og kagebord, og nogle enkelte fejl. Der var dog kage for enhver smag og et stort udvalg, og jeg ville bestemt ikke have noget imod at komme igen. Det var et hyggeligt, lidt gammeldags sted og til 59 kr. pr. person kan man ikke sige andet end at det var et superbilligt tilbud. Jeg har på nuværende tidspunkt ikke smagt deres hverdagsmenu, så min bedømmelse går i dag udelukkende på deres kagebord. For den fortjener de dog 4 kattepoter – og så glæder jeg mig til at se hvad de gør næste påske!

TITEL: Lindelse Kro

ADRESSE: Langegade 21, 5900 Rudkøbing

WEB: http://www.lindelsekro.dk/

BEDØMMELSE:     

%d bloggers like this: