Restaurant Byfé – Haderslev

27. april 2012

Det skulle gå lidt hurtigt med aftensmaden – sådan er det jo engang imellem, og nu havde vi efterhånden mange gange kørt forbi Restaurant Byfé i Haderslev, og da de havde startet op med takeaway også, så blev vi da nødt til at prøve det. (Ved skrivning af denne anmeldelse ser det dog ud til, at de har stoppet deres takeaway igen. Jeg kan i hvert fald ikke lokalisere det på deres hjemmeside.)

Et minus ved deres takeaway er at det eneste kød, man kan bestille, er spareribs. Jeg kan godt lide spareribs engang imellem, så det er ikke i sig selv et problem – men hvis man kun tilbyder én ting, så går der længere tid før folk kommer igen. Man kan bestille en lille portion spareribs (cirka 350 g) og en stor portion spareribs (cirka 500 g), og hertil vælge enten bagt kartoffel (med smør, hvidløgssmør eller creme fraiche) eller pomfritter. Dertil også sauce (enten barbecue eller bearnaise), og til hver menu hører også lidt salat. Jeg forstod ikke helt pointen med bearnaisesaucen, for det er da virkelig ikke noget der passer sammen med spareribs. Min antagelse er at de gerne vil tilbyde deres kunder mere end én valgmulighed, og, ja, så endte det med at være bearnaise.

Vi bestilte maden til kl. 18 og mødte op næsten på klokkeslettet. De har arrangeret en særlig takeaway adgang via en luge ud til køkkenet, men da vi mødte op denne dag for at afhente vores bestilling, fik vi at vide at der var problemer med dankortterminalen, så vi måtte ind i restauranten for at hente maden. Det var naturligvis ikke et problem – især ikke da vi så fik lejlighed til at beskue det hellige indre lidt nærmere.

Restauranten er meget lys, venlig og moderne. Det hele så meget rent, pænt og indbydende ud, og det gav mig lyst til at komme igen (også før jeg havde smagt den mad vi egentlig havde købt). Stedet var pænt besøgt og så ud til at være et yndet sted for familier, der var i hvert fald en del børn at skue. Maden var anrettet nydeligt (det er udelukkende en buffetrestaurant), og der så ud til at være noget for enhver. En af kokkene stod ved en skranke ud mod køkkenet og skar kød ud til gæsterne. Uden at have kigget alt for nøje så jeg både suppe, tarteletter, forskelligt kød og en stor salatbar.

Nuvel, vi tog vores mad og drog hjemad for at spise i vor eget køkken. Spareribsene var store (vi havde alle valgt den store menu). Hvis man har en almindelig appetit, bør man nok gå efter den store portion, der er jo ikke så meget kød på spareribs, det meste af det er jo ben. Der var dog meget kød på disse spareribs, og de smagte udmærket og var veltilberedte, bortset fra at de var blevet en lille smule branket i kanten. Det var dog ikke noget, der kunne smages. Den eneste rigtige mangel ved kødet var at det manglede marinade. Der blev naturligvis serveret barbecuesauce til (den smagte også udmærket), men efter min mening skal man ikke sidde og dyppe sine spareribs – spareribs skal være marineret, så al smagen allerede sidder i kødet, når man flænser det fra benene. Et godt tip er desuden IKKE at spise spareribs sammen med nogen man ønsker at imponere, medmindre det er en spareribsekspert.

Den ene deltager havde bestilt pomfritter til, og de to andre havde hver bestilt en bagt kartoffel med hvidløgssmør. Pomfritterne var udmærket, fine og tynde, den bagte kartoffel havde fået tilpas længe. Den var måske lidt for lille taget i betragtning af hvad man betaler for den, men den smagte udmærket. Hvidløgssmøret var også OK … det af det jeg nåede at smage. Restauranten havde et mindre logistisk problem, da de valgte at placere smørpakken (en smørklump pakket ind i sølvpapir) ved siden af den meget varme kartoffel. Vores spisebord var fem minutters kørsel fra restauranten, men ved ankomsten var smøret naturligvis fuldstændig smeltet, så det blev hældt ned over kartoflen. Ikke den mest geniale sammensætning. Jeg håber de fleste er bekendt med den matematiske formel “Varme smelter smør”, og så lærer de at tage højde for det næste gang. Det er bagt kartoffel med hvidløgssmør, ikke smørsauce.

Salaten var en meget positiv oplevelse. Alt for tit har jeg bestilt mad udefra (mange gange også spist fysisk på restaurant), hvor salaten bestod af nogle vandede tomater, der har ligget alt for længe, kedelige salatblade og slatne agurker, men her fik vi serveret knasende sukkerærter, sprød peberfrugt, smagfuld tomat og frisk salat. Det var en hel fornøjelse. Dét er ikke noget man ser særlig tit, så det synes jeg bestemt er imponerende.

De solgte også coleslaw, så det blev vi selvfølgelig nødt til at bestille en lille portion af for at teste det. Som salaten var coleslawen også god og hjemmelavet. Den smagte frisk og knasende, og der var ananasstykker i, som gav den en særlig sødme og sprødhed, som jeg ikke umiddelbart kan mindes at have smagt andre steder.

Da de har fjernet takeaway menuen fra deres hjemmeside, kan jeg ikke helt erindre hvad de tog for maden, men det lå omkring 150 kr. pr. person for det hele (minus coleslaw). Det er en udmærket pris, især da deres takeaway mad er af god kvalitet. Der var et par enkelte ting, der kunne forbedres (servering af ikke-smeltet smør, bedre marinade på spareribsene), men alt i alt var det god mad, og jeg ville ikke være bange for at bestille mad derfra igen. Deres udvalg er dog ikke imponerende (det er som sagt kun spareribs med tilbehør, man kan få som takeaway), men næste gang prøver vi deres buffet, hvilket jeg vil se frem til. Restaurant Byfés takeaway får derfor 3 kattepoter. Jeg har forhåbninger om at deres buffet kan gøre sig fortjent til den fjerde af slagsen.

TITEL: Restaurant Byfé

ADRESSE: Sydhavnsvej 1B, 6100 Haderslev

WEB: http://www.byfe.dk/

BEDØMMELSE:     

%d bloggers like this: