Porto Sole – Gudhjem

25. maj 2012

Pinsen gik til Bornholm sammen med det meste af den pukkelryggede familie. Solen stod højt og bortset fra en enkelt kort byge en af dagene, havde vi flot vejr under hele turen.

Rejsen gik fra Fyn til København til Ystad, herfra med færgen til Rønne, og så til lejlighederne i Gudhjem, og på det tidspunkt var klokken ca. 18 og vi ville have aftensmad i en fart. Derfor endte vi med at hente pizza fra Porto Sole i Gudhjem.

Pizzeriaet er et nydeligt sted, dog lille, og muligvis en en-mands-gesjæft. Vi blev betjent af en herre med telefonen spændt fast på hovedet, og han tog gladeligt imod ordrer mens han stak pizzaerne i ovnen. Stedet har kun åbent i aftensmadsperioden (det vil sige 17 – 20), så det er ikke her man finder sin aftensmad, hvis man først ankommer til Bornholm sent. Faktisk er der ikke mange takeaway steder, der har åbent efter kl. 20 – i hvert fald ikke i Gudhjem.

Menukortet er meget begrænset, og da vi bestilte seks forskellige pizzaer, var det tydeligt at fyldet ikke var specielt varieret. Jeg valgte den med parmaskinke og parmesanost, men den var meget salt – lidt for salt for min smag. Menukortet er dog meget beskrivende, set på den måde at der ikke er mere på pizzaen end der står. Jeg synes parmaskine og parmesanosten kunne være løftet højere op med lidt rucola eller lignende. Jeg kan anbefale deres “cowboy” pizza med skinke, champignon, bacon, løg og chili. Fyldet var lidt mere spændende og man kunne smage chilien.

Porto Sole - Pizza med parmaskinke og parmesan

Generelt var bundene på pizzaen meget god, og var pizzaens største styrke. Den var fint tynd og sprød.

Prismæssigt ligger stedet i den dyre ende. Parmaskinkepizzaen kostede 75 kr., hvilket jeg ikke synes den var værd (de fleste af pizzaene koster 60-70 kr.). Det koster 10 kr. at ændre i fyldet.

Porto Sole - cowboy pizza

Det er en udmærket pizza, så stedet kan godt anbefales som hurtig takeaway. Fyldet er ikke det mest spændende, men råvarerne er gode, så vælg nogle af dem med flest typer fyld på for at få mest for pengene. Det er dog ikke et billigt sted. I sidste ende får Porto Sole i Gudhjem tre kattepoter, og det kan godt tænkes at være et sted vi besøger igen. Sørg dog for at medbringe rede penge, da stedet ikke tager imod kort.

TITEL: Porto Sole

ADRESSE: Bryggerstræde 5, 3760 Gudhjem

WEB: http://www.pizzabornholm.dk/

BEDØMMELSE:     

Reklamer
%d bloggers like this: