Ismageriet – København

24. juli 2012

I København, ikke så langt fra Fields, men et godt stykke udenfor centrum, ligger et nydeligt lille ishus kaldet Ismageriet.

Det er ikke her man får en stor is med guf, syltetøj, softice og 6 kugler is hvor én kugle svarer til fire, men man kan få rigtig mange forskellige og spændende slags. De laver deres egen is og tilbyder både sorbet og mælkeis (deres is er ikke lavet på fløde, så de praler i stedet med at deres is er mere fedtfattig), og nogle gange har de også yoghurtis. Én kugle is svarer til én – hverken mere eller mindre. Den første kugle koster 20 kr., og herefter er det 8 kr. pr. styk. Guf eller flødeskum er ikke inkluderet i prisen, til gengæld er flødeskummet friskpisket. Guffet har jeg ikke smagt.

Det gode ved Ismageriet er deres kæmpe udvalg og det faktum, at deres varianter spænder så vidt. Man kan få de gængse typer, såsom vanille, jordbær, chokolade, men der er også mere specielle typer som nougat med honning, mynte med chokolade og havtornsorbet. Jeg ved ikke hvor tit menuen skifter, men der er stor sandsynlighed for at hvis du kommer forbi en aften og resolut smager det hele, så kan der næste dag godt være noget, som du ikke allerede har smagt.

Vi var to af sted og valgte hver et bæger med to kugler. Man kan selv vælge om man vil have isen i bæger eller vaffel, men da de ikke kommer guf i vaflen for at holde på isen, så kan det godt anbefales at bede om et bæger, da isen smelter hurtigt. Jeg valgte nougat med honning og nutella kiks, mens ledsageren gik efter hvid chokolade og amarena kirsebær.

Nougat med honning var meget lækker. Honningen kunne lige anes i karamelsaucen, og der var knas i form af et knust honningbrud. Det var en enkel idé, men meget vellykket. Nutellakiksen viste sig dog ikke at have noget som helst med nutella at gøre. Kiksene der var tale om var, ifølge udseendet, oreokiks, og hvordan oreo er blevet til nutella aner jeg ikke. Isen var lidt småkedelig, men hvis der rent faktisk havde været bare skyggen af nutella i nutella kiks isen, ville jeg nok ikke have været så skuffet. Kirsebærisen var god, og det samme kan siges om den hvide chokoladeis, hvor en art friske bær ovenpå dog kunne have gjort underværker, da hvid chokolade i sig selv ikke smager af så meget.

Der var rigtig mange valgmuligheder, hvilket også giver stor lyst til at komme igen, for der er altid noget, man ikke lige nåede at få smagt. Isen er ikke billig, og prisen er eksklusive guf, flødeskum og syltetøj. Hvis man leder efter en god, gammeldaws isvaffel så er det IKKE her, man tager hen, så bliver man skuffet, men leder man efter en spændende isbutik, som man kan besøge hver dag i en uge og stadig prøve noget nyt hver gang, så er Ismageriet et godt valg. Væbn dig dog med tålmodighed, for det er et travlt sted, og sandsynligheden for at skulle vente er meget stor, især i den travle periode efter aftensmadstid. De har god og spændende is, og derfor giver jeg Ismageriet i København fire kattepoter.

TITEL: Ismageriet

ADESSE: Kongelundsvej 116, 2300 København S

WEB: http://www.ismageriet.dk/

BEDØMMELSE:     

Reklamer
%d bloggers like this: