Bombay Biriyani – København

25. juli 2012

Årets sommerferie gik til København, og et af de steder, hvor vi endte med at indtage vores mad, var restaurant Bombay Biriyani på Østerbro i København. Det er en indisk restaurant, og vi havde fundet et tilbud på deres aftenmenu, så vi fik det til halv pris (normalprisen er 249 kr. pr. person). Inkluderet var velkomstdrink, to forretter, tre hovedretter med ris og dessert.

Det var en meget varm dag, og vi havde vandret København tyndt hele dagen med solen skinnende ned på os, så vi var glade ved velkomstdrinken vi fik serveret. Denne bestod af en mango lassi, som er en kold drink lavet på yoghurt og – som navnet antyder – mango. Den var dejligt læskende og smagte fint, men jeg kan nu ikke påstå at den smagte så meget af mango. Jeg vil dog gerne smage den igen, og den passer fortrinligt sammen med stærk indisk mad, da yoghurten kan neutralisere det stærke lidt.

Til forret skulle vi ifølge menuen have papadums med chutneys og chicken tikka. Papadums blev sat frem først sammen med en tynd cremefraiche-lignende dip, som smagte OK, var lidt kedelig, men som jeg nu ikke ville kalde chutney. Papadums er jo bare en art chips, så der er ikke så meget at sige til smagen af dem, udover at hver enkelt fyldte en hel tallerken.

Chicken tikka så vi ikke noget til, og retten blev heller aldrig nævnt. Til gengæld fik vi en varm samosa serveret med en sød chutney. Der var meget smag i samosaen! Den var stærk. For mig hjalp den kolde chutney til at mindske den skarpe smag, mens ledsageren syntes at chutneyen var den stærkeste. Samosaen smagte dog frisk og hjemmelavet, og der var som sagt masser af smag i den. Jeg er altid glad for spisesteder, som tør tilføje smag til maden (også selvom jeg ikke selv er så god til meget stærk mad) i stedet for at servicere til laveste fællesnævner. Om deres chicken tikka ville have smagt bedre, ved jeg ikke, men jeg var tilfreds med den forret vi fik serveret.

Hovedretten bestod af tre små forskellige retter serveret med ris og lidt tallerkenpynt bestående af lidt agurk, salat og gulerod. Det var tydeligvis ikke grøntsagerne, det handlede om. Ifølge menuen på hjemmesiden skulle de tre hovedretter bestå af butter chicken, lamb korma og grøntsagsjalfrazi. Jeg syntes egentlig det var rigtig fint at servere en grøntsagsret sammen med to kødretter, når der nu ikke var nogen form for egentlig salat til, men denne ret blev erstattet af en chicken curry.

Præsentationen af hovedretterne var meget indbydende med små metalskåle og visuelle forskelle og flotte farver i retterne. Lammekødet var en anelse tørt, men kyllingestykkerne i begge retter var fine. Derudover var retterne også varieret på en sådan måde, at der var en mild, en medium og en stærk ret, så der var noget for enhver smag. Den milde var lidt for smagløs for mig, den stærke lidt for stærk, og medium var lige tilpas. De smagte dog fint alle tre, og det var en god indisk smagsoplevelse.

Til hovedretten fik vi også serveret naanbrød. Ifølge hjemmesiden skulle der være tale om naanbrød efter eget valg, men der blev blot stillet nogle helt almindelige ind uden at vi blev bedt om at have en mening omkring det. De har tydeligvis ikke nogen forventning om at deres gæster har læst på lektien om hvad der er inkluderet i deres mennu, før de møder op, men det gør jeg altid. Og det trækker ned når restauranter leverer mindre end de lover, og når de skifter retter ud med andre retter uden at nævne det, uagtet min potentielle tilfredshed med skiftet. Naanbrødet i sig selv var udmærket.

Jeg ser altid frem til desserten. Til denne menu kunne man som dessert, ifølge menukortet, vælge mellem gulab jamun (en indisk dessert), kaffe, masala chai eller is. Gulab jamun blev dog ikke nævnt, da tjeneren spurgte hvad vi ville have til dessert, og da jeg spurgte efter dem, måtte han beklage at “lige i dag” havde de ikke nogen, men i morgen ville de have (hvad forskel gør det for mig?). Jeg blev ikke tilbudt en anden indisk dessert i stedet, så jeg måtte nøjes med isen. Jeg havde set frem til at smage en ægte indisk dessert / kage, og jeg havde ellers besluttet at hvis jeg kunne få gulab jamun, så ville jeg også bestille en anden af deres indiske desserter oven i (de er billige og koster næsten det samme – 30-35 kr.). Men hvis de ikke ønskede at servere indisk dessert for mig, så ville jeg heller ikke betale dem ekstra for at gøre det.

Isen var én stor skuffelse. Smagsmæssigt var det en billig vanillevariant, som ikke smagte af noget som helst (ej heller vanille). Det var en utrolig lille portion, strækkende sig til det pinlige, og dryppet med en udelukkende visuelt synlig chokoladesovs. Derudover var isen krystalliseret, og krystallerne ødelagde hvad der var tilbage af konsistensen. Når jeg ser tilbage på den dejligt krydrede samosa vi fik til forret og den flotte tre-delte hovedret, så var isen en stor skuffelse at få som afslutning på et ellers godt måltid mad. Ledsagerens masala chai var efter sigende udmærket.

Til slut vil jeg også nævne at de ikke taler dansk på restauranten, kun meget begrænset. Vi blev hele tiden tiltalt på engelsk, også da vi ringede for at bestille bord. Et af deres hovedtræk er deres buffet til 129 kr. pr. person, hvilket jeg synes er billigt hvis resten af maden lever op til det vi smagte. Dog ved jeg ikke hvor stort udvalget i buffeten er. Da vi ankom onsdag aften var der kun ét andet par, som vist havde købt samme tilbud som os, og da vi var ved at være færdige, kom der et selskab på fire, som ligeledes havde værdibeviser til menuen. Vi så ikke nogen, der tog fra buffeten (og vi spiste udenfor, så vi så slet ikke buffeten). Jeg ved derfor ikke om der reelt var en buffet eller hvor mange valgmuligheder, der i så fald var. Hvis du overvejer at besøge restauranten for at bestille buffet, så smugkig på buffeten først.

I sidste ende kan det siges, at forretten var god og krydret, mango lassi’en var dejligt læskende på en varm dag, og hovedretten var rigtig god. Desserten var pinlig. Man kunne få det hele til 249 kr., hvilket jeg synes er udmærket, og jeg kunne godt finde på at betale det en anden gang. Det var god indisk mad til en rimelig pris. Man skal dog aldrig tage for let på desserten, for det er afslutningen på et måltid, og der er restauranter jeg har spist på, hvor hovedretten var OK men desserten fantastisk, og så kan jeg godt finde på at komme igen alligevel! I sidste ende får Bombay Biriyani i København tre kattepoter, og jeg vil gerne overveje at komme igen.

TITEL: Bombay Biriyani

ADRESSE: Nordre Frihavnsgade 58, 2100 Østerbro – København

WEB: http://www.bombaybiriyani.dk/bombaybiriyani.dk/Home.html

BEDØMMELSE:     

%d bloggers like this: