Rajissimo – København

27. juli 2012

Sol og sommer i København resulterer ofte i indtagelse af is, så da Rajissimo i København startede en deal, hvor man kunne få to vafler for én vaffels pris, så slog vi naturligvis til.

Rajissimo gør sig i hjemmelavet is, og der var da også en lille snes at vælge imellem, men udvalget var ikke så stort eller spændende, som da vi tidligere på ugen besøgte Ismageriet. Én kugle er lig med én kugle, og den eneste smagsvariant som rigtig hang ved efterfølgende var deres såkaldte brownieis. Første bid smagte godt, men det viste sig hurtigt at der var tale om en mørk chokolade is og ikke en brownieis. En brownieis plejer rent faktisk at have browniestykker i. Havde de blot kaldt den mørk chokolade ville den have været mere impoerende, nu lykkedes det den ikke at leve op til sit navn.

Den deal vi havde købt gik på to isvafler med hver 3 kugler is, hertil vaffel enten almindelig eller med chokolade eller med chokolade og krymmel, og et valg af topping af enten flødeskum, guf eller flødebolle. Flødeskummet laves “frisk” på maskine (det er ikke en sprøjtedåse, men de er muligvis gået af mode efterhånden – deres fløde smager også forfærdeligt, så det er kun positivt). Rajissimos flødeskum var dog rigtig fint. Guffet var også udmærket.

Vi endte dog med at blive snydt, regnede jeg mig frem til ud fra priserne på skiltet. Vi blev aldrig tilbudt en vaffel dyppet i chokolade og/eller krymmel, ekspedienten tog blot en almindelig vaffel uden at spørge os først. Alt udover is og vaffel koster ekstra, og chokoladedypningen af vaflen koster det samme som en flødebolle, så vi havde sådan set ret til at få både flødeskum OG flødebolle, hvis det var en almindelig vaffel, men det var svært at regne ud lige på stående fod, så lektien er: Lav altid dit hjemmearbejde FØR du indløser en deal.

Jeg ved ikke om det er et ukendt fænomen i København, men der kom ingen guf i bunden af isvaflen, hvilket selvfølgelig resulterede i, at isen smeltede ud gennem bunden, så min hånd blev dækket af klæbrig chokoladeis, førend jeg var færdig. Jeg er herefter kommet frem til at guf i bunden af vaflen er god service til kunderne, og hvis et ishus ikke tilbyder dette, så er det dårlig service – især i sommerhalvåret.

Rajissimo sælger også andre spændende ting, ifølge deres hjemmeside, som jeg dog ikke nåede at få testet. De har også churros, milkshakes og hjemmelavede ispinde. Jeg kan dog ikke påstå at jeg er helt imponeret over deres isvafler. Man får ikke så meget is for sine penge, og jeg synes ikke at den hjemmelavede is i sig selv var særligt imponerende. Deres blandinger var ikke så spændende, i hvert fald ikke dem, vi smagte denne dag i juli. Der skal lidt mere til hvis man vil specialisere sig i hjemmelavet is til smådyre priser.

Jeg har svært ved at rangordne ishuset, da to kattepoter ikke helt føles som nok, men generelt set er det dér min oplevelse ligger på den nævnte dag – kommer man en anden dag, og måske bestiller noget andet, er der mulighed for at stedet vil trække sig op på tre, men ud fra min oplevelse den 27. juli 2012, får Rajissimo i København to kattepoter.

TITEL: Rajissimo

ADRESSE: Læderstræde 17, 1201 København K

WEB: http://www.rajissimo.dk/

BEDØMMELSE:     

Reklamer
%d bloggers like this: