Café Ciré – København

28. juli 2012

I København i Valby-området ligger der en lille café kaldet Café Ciré. Her havde vi bestilt bord til en omgang brunchbuffet, som de serverer hver lørdag og søndag mellem kl. 9 og 14. En af de primære årsager til at vi havde valgt netop denne café er at den ligger meget tæt på København Zoo, og det passede derfor fortrinligt med en gang brunch efterfulgt af et besøg i zoologisk have, hvor vi hurtigt fik brugt temmelig mange timer på at stirre på dyrene, mens de stirrede vurderende tilbage på os.

Restauranten var ganske nydelig, ren og pæn, men bordene var ikke så store, og det ellers meget venlige og hjælpsomme personale var i starten ikke så hurtige til at fjerne de brugte tallerkener, som vi ikke havde plads til på eget bord, så vi afsætte dem på det tomme nabobord, hvor de til sidst blev fjernet.

Hvad angår buffeten var der overraskende mange ting at vælge imellem, både gamle kendinge, men sandelig også nyskabende brunchretter.

Der var en ganske udmærket omgang røræg og hertil almindelige cocktailpølser (en smule kedelige), fint stegt bacon og kylling på en pind. Der var et stort udvalg af oste og pålæg, nydeligt præsenteret, og mange forskellige salater, heriblandt et par pastasalater. Der var alt fra hummus til tunsalat til mere eksotiske salater med fx kikærter, bønner og feta. Der var kartoffelrösti og røget laks og yoghurt serveret med crüsli og akaciahonning.

Der var et godt udvalg af forskelligt brød, og som alle andre gode brunchbuffeter var der også nutella. Der var også en stor skål med frisk frugt, som blandt andet inkluderede friske jordbær, hvilket er et sjældent syn, men de var meget lækre og det var et rigtigt fint tiltag at have med. Så var der naturligvis også pandekager af den tynde variant, om de var hjemmebagte er jeg i tvivl om, men de smagte fint, og med lidt nutella og lidt frisk jordbær, så manglede der ikke noget på den søde tallerken!

Det søde bord bød også på gode croissanter og en chokoladekage, som dog var meget kedelig. Med i brunchen hørte også drikkevarer, der bestod af kaffe, et begrænset udvalg af te (dog serveret med frisk mælk) og juice.

Alt i alt var det en meget varieret buffet, som bød på fine morgenmadsprodukter samt retter, der nemt kunne serveres til frokost. Køkkenet viste en imponerende rækkevidde og opfindsomhed med deres mere specielle udvalg, og vi kunne nemt have hængt ud lidt længere tid for at få smagt det hele (til sidst blev mætheden dog for overdøvende). Udover chokoladekagen, som manglede smag, var der ikke noget, der var dårligt, og rigtig meget der var rigtig godt. Til 139 kr. pr. person er det et fund for pengene, og jeg vil helt sikkert anbefale at slå et smut forbi Café Ciré, også selvom dagen ikke fortsættes i zoologisk have. Derfor får Café Ciré i Valby i København uden tøven fire kattepoter.

TITEL: Café Ciré

ADRESSE: Valby Langgade 58, 2500 Valby – København

WEB: http://www.cafecire.dk/

BEDØMMELSE:     

%d bloggers like this: