Kato Sushi – København

16. juli 2013

2013 Kato Sushi København 160713 (9)

Sushi er nok en af mine favoritter. Det har det i hvert fald været i lang tid. Så da vi skulle tilbringe en uges sommerferie i København, blev vi selvfølgelig også nødt til at få sushi. Det lykkedes mig derfor at finde en deal på nettet, således at vi fik 42 stykker sushi til halv pris fra Kato Sushi i København. Det er egentlig nemt nok at finde et sushi tilbud hvis man bor i København, og man kan vel egentlig prøve et nyt sted hver uge. Sværere er det hvis man bor i Odense (som vi gør), da der er færre udbydere.

Dagens menu fra Kato Sushi tæt ved Foum lød således:

  • 8 Sparkling Tuna med agurk, avocado, tun, chilimayonnaise og forårsløg
  • 6 Crispy Ebi: Dybstegte indbagte tigerrejer med salat, agurk, avocado og gulerod
  • 8 Supreme med laks, agurk, avocado, knuste wasabiærter og wasabilimedressing
  • 8 California med surimi, avocado, agurk og mayonnaise
  • 8 Sparkling Salmon med agurk, avocado, laks, chilimayonnaise og forårsløg
  • 2 nigiri med tun
  • 2 nigiri med laks

Der kan siges flere positive ting om stedet. Lokaliteten var fx god. Dette synes muligvis som en mindre del, men det var alligevel rigtig fint i vores bog, at vi kunne tage metroen til Forum station og så bare lige ned af vejen, så var vi der, og kunne indenfor få minutter returnere, da maden var klar til os da vi ankom.

Derudover var sushien meget flot præsenteret. Særdeles to af rullerne var pyntet med fine tråde af gulerod, forårsløg, bønnespirer og hvad det nu var. Fisken var fin og grøntsagerne var friske. Agurken var sprød og avocadoen blød og grøn. Der fulgte naturligvis sojasauce med som sædvanlig, men derudover fulgte også en lille beholder med en wasabidressing, som også var sprøjtet ud over en af rullerne. Den smagte godt og var tilpas stærk. Jeg er ikke selv så vild med sojasauce, da jeg synes den gør det hele alt for salt og fjerner alt smagen fra sushien, men wasabidressingen tilføjede noget til retten uden at overdøve eller fjerne noget fra den.

2013 Kato Sushi København 160713 (2)

Generelt smagte sushien ganske udmærket, men de var ikke rullet helt perfekt, og nogle af stykkerne var også skåret skævt. Endestykkerne, som normalt kan se meget dekorative ud, var lidt sløset sammensat, og der stak alt for meget ris ud. Stykkerne, hvor risen var på ydersiden, var rullet i sesam, hvilket jo normalt bl.a. sikrer at stykkerne ikke hænger sammen, men sushien var rullet i alt for lidt sesam, så der endte med at være en stor klump sushi i bakken, som ikke var helt så pæn, når man forsøgte at hive stykkerne løs fra hinanden. Nogle af stykkerne var ikke rullet stramt nok, så der var “huller” i fyldet i midten.

2013 Kato Sushi København 160713 (4)

De tempurastegte rejer var OK, men lidt bløde i det og lidt for dejagtige. Ikke den bedste tempura jeg har smagt. Tempurarejer er, så vidt jeg kan bedømme, en populær kombination i sushi, og jeg kan da også selv rigtig godt lide den. Dog fandt jeg at denne menubox blev for meget. Der var tre ruller med tempurarejer, og to af rullerne var fuldstændig ens, bortset fra at den ene var toppet med laks og den anden med tun. Hver for sig var alle sushirullerne udmærket, men sat sammen gik det hele lidt i ét, og der manglede nogle spændende kombinationer i bakken. Den blev for ensformig og derfor lidt kedelig.

2013 Kato Sushi København 160713 (6)

Generelt var det et ganske udmærket sted, som man godt kan bestille fra igen, selvom det ikke er helt perfekt, derfor får Kato Sushi i København tre kattepoter.

TITEL: Kato Sushi
ADRESSE: Rosenørns Allé 38, 1970 Frederiksberg C
WEB: http://katosushi.dk
BEDØMMELSE:     Kattepoter3small

Reklamer
%d bloggers like this: