Fuglsøcentret – Knebel

15. – 17. maj 2013

Vi var på ferie og et af de steder, hvor vi overnattede, var Fuglsøcentret i Knebel, som ligger tæt på Mols Bjerge og Ebeltoft. Vi havde købt en deal på nettet der betød, at vi for 1300 kr. fik to overnatninger med to gange morgenmad, eftermiddagskaffe og -kage ved ankomst samt tre-retters-middag den første aften.

Fuglsøcentret er primært et konferencested, hvilket også var tydeligt at se på værelserne, hvor den normale sengeopstilling er to enkeltsenge i hver sin ende af rummet. Desværre havde personalet ikke skubbet sengene sammen som aftalt, da vi bookede vores ophold, så det måtte ledsageren lægge ryg til. Værre var det så heller ikke, men det ville selvfølgelig have været god service hvis tingene var som aftalt. Derudover var værelserne pæne og rene.

2013 Fuglsøcentret maj (19)

Jeg ved ikke hvor mange værelser der er på selve hotellet, men vi boede i en af de små bygninger, der ligger rundt omkring hovedbygningen, hvor receptionen og restauranten er. Selve området er rigtig flot og grønt, og til hotellet hører der også en golfbane, og man kan leje golfkøller i receptionen. Der er også borde og bænke udenfor de små lejligheder, hvis man gerne vil hygge sig lidt her på en lun aften. Et af de mest positive aspekter ved Fuglsøcentret er lokationen. Det ligger utroligt flot i smukke omgivelser, og der er ikke langt ned til havet. Udsigten er smuk, og jeg ville gerne returnere blot for beliggenheden. Det er bestemt et besøg værd, hvis man er i nærheden. Det er et dejligt grønt og stille område, der nemt låner sig til gode billeder.

2013 Fuglsøcentret maj (25)

Rundt omkring på hotellet var der også kaffeautomater, der stod til fri afbenyttelse, så det var jo et plus. Man kunne også trække sig en kop kakao, hvilket jeg gjorde brug af et par gange i løbet af vores ophold. Hotellet har ikke hvad jeg vil klassificere som en “restaurant”, så maden blev serveret i noget, der mere lignede et festlokale. Det virkede som et lidt ældre sted, og bortset fra os unge mennesker, så var de fleste besøgnede på daværende tidspunkt ældre ægtepar eller gamle venner (med tryk på “gamle”). Vi besøgte stedet en onsdag til fredag udenfor sæson, så der var ganske stille på hotellet.

2013 Fuglsøcentret maj (1)

Da vi ankom fik vi serveret et nydeligt kaffebord, hvortil der blev serveret småkager samt et stykke citrontærte. Småkagerne var almindelige købesmåkager, så dem er der ikke så meget at sige om. Citronsmagen i kagen var stærk og god, men bunden var kedelig og mærkelig i konsistensen. På toppen var der en småkedelig omgang marengs, men generelt var oplevelsen dog udmærket.

2013 Fuglsøcentret maj (2)

Aftensmaden blev indledt med lidt udmærket brød og smør, og forretten blev serveret med det samme vi havde sat os, så der var i det mindste ingen ventetid. Desværre var både tallerkenen samt maden herpå køleskabskolde, hvilket gav et dårligt billede af stedet, og jeg visualiserede en meget kedelig middag, hvor det hele er lavet dagevis i forvejen, intet er friskt og smagen er dårlig. Retten bestod af lakseroulade med lidt rejer, nogle blandede grøntsager og noget, som måske var en rød pesto (jeg kan ikke huske det præcis). Det smagte som sådan udmærket, men det faktum at maden var køleskabskold gjorde at det smagte af mindre end hvis det havde været stuetemperatur. Præsentationen  var også dårlig, og det hele så ud som om at det var smidt hulter til bulter, og der var alt for mange dele på tallerkenen. Lakseroulade er en meget enkel ret, som det er svært at lave dårligt, så det smagte også fint, men flot var det ikke.

2013 Fuglsøcentret maj (7)

Hovedretten var noget ganske andet! Og her blev det også meget tydeligt at Fuglsøcentret gør sig mest i buffeter. Hele hovedretten var nemlig en buffet, anrettet til to personer. Der var to slags kød, som begge var stegt meget mørt og lækkert: Oksefilet og svinekæber. Sidstnævnte var virkelig lækre, kødet bare faldt af benet. En gammel, sur mand ved næste bord sagde vrissent til den flinke tjener, at “Dét der kan du godt tage ud igen!” Jeg synes nu at bare fordi man er på restaurant, kan man godt stadig smage på maden. Der er stadig nogen, der har stået og lavet det til dig. Kræsenhed fører altid dårlige manerer med sig.

2013 Fuglsøcentret maj (8)

Udover kødet var der også mange forskellige slags tilbehør i form af flødekartofler (jeg synes de var lidt for udkogte, men ledsageren kunne godt lide dem), gulerodsflan (de var rigtig gode), en blomkåls-og-æble-salat, søde rødløg, en kedelig almindelig salat med iceberg, tomat osv. og ovnbagt fennikel med sprød bacon. Jeg har prøvet fennikel før, og smagen er lidt henaf lakrids, men det falder ikke helt i min smag. Mine to favoritter var svinekæberne og gulerodsflan.

2013 Fuglsøcentret maj (11)

Desserten bestod af brownie og hindbæris samt et lille vaffelrør. Hindbærisen var rigtig god og hindbærsmagen trængte kraftigt igennem. Chokoladekagen var også god. Den var blød og svampet og chokoladeagtig – men den manglede den sprøde brownietop, så helt var det ikke en brownie, men en meget lækker chokoladekage går man heller ikke galt i byen med.

2013 Fuglsøcentret maj (12)

Vores første morgenmad på hotellet var lidt en mærkelig oplevelse. Der var en meget trykket og næsten ubehagelig stemning i morgenmadsrestauranten, da vi nåede derhen. Der var 3-4 andre par, alle i en noget ældre aldersklasse end os, og da ledsageren og jeg trådte ind i rummet følte jeg mig meget nedstirret. Der var fuldstændig stille, ingen sagde en lyd. Det var ikke ligefrem inspirerende til hyggeligt samvær, så jeg var sådan set glad, da vi kunne gå igen.

Morgenmaden var på det jævne. Der var ikke rigtig noget ud over det sædvanlige, men der var alligevel noget at vælge imellem i forhold til pålæg, dog så det lidt skrabet ud. Mængden af mad var nøje afmålt efter, hvor mange gæster der var, og der var kun ét blødkogt æg tilbage, da vi nåede frem lidt i 9. Rundstykkerne var dårlige – tørre og kedelige, og da jeg tog mig et stykke rugbrød den næste morgen, var det også meget tørt. Det eneste reelt positive ved Fuglsøcentrets morgenmad var deres samling af hjemmelavede sirupper, som kom i mange forskellige varianter. Dertil blev der også serveret ymer samt to slags frugtkompot, en med blommer og en med rabarber. Denne del var udmærket, men det er nok også det eneste positive ved denne del af oplevelsen. Morgenmad er ikke det Fuglsøcentret gør bedst.

Alt i alt svinger Fuglsøcentret en del. Noget var rigtig godt, noget var OK, noget var for tæt på til at være dårligt. Det der trækker mest op er de flotte omgivelser, som hotellet ligger i, og den rigtig lækre aftensmadsbuffet, som vi fik den første aften. Det er et sted, som jeg godt kunne finde på at besøge igen, og derfor får Fuglsøcentret tre kattepoter, og så håber jeg at de serverer en meget bedre morgenmad næste gang, for den var alligevel så tør og kedelig at jeg ikke kan se igennem fingre med det hver gang.

TITEL: Fuglsøcentret

ADRESSE: Dragsmurvej 6, 8420 Knebel

WEB: http://www.fuglsoecentret.dk

BEDØMMELSE:          Kattepoter3small

%d bloggers like this: